Noudi 2

Salams...sebelum baca Noudi 2 ni kenalah baca Noudi 1 dulu kat blog Imang.. Alkisahnya....aku balik kampung ...kawin adik aku. Sampai rumah aje, abah aku suruh aku pasang kipas angin. Pasang kipas?!?! ..bayangan Noudi menjelma. Aku dok terpikir, kalau kipas kena pasang nih, sure kipas cop Noudi yang macam Imang beli tuh. "Abah beli kipas angin kat Giant. Murah harganya. Ko tolong pasangkan, budak Giant kata senang aje pasangnya". Tengok kotak cop Noudi. Dah berdebar dah.... fikiran melayang teringatkan kipas Imang. Aku bukak kotak kipas tu, bende pertama yang aku cari platform tanah liat dia tu. CONPROM!!! (*Comprom tu adalah lebih teruk sifatnya dari Confirm) Kipas tu sebijik seketul mcm kipas yang Imang beli. Aku awal-awal lagi dah give up nak pasang. Conprom ada tanah liat, besi sejengkal dengan tiang bodo.. Maleh nak pasang, buat angin satu badan aje. "Abah beli kipas lain ajelah, kipas ni buang aje.. susah nak pasang. Kawan kita ada beli seketul, dengornya projek pemasangannya terbengkalai" "Iye? Abah pun try nak pasang haritu, nasib baik tak pecah tanah liat tu abah hempas...susah yang amat!!" Hai...kipas Noudi punya pasal...sampai ke Johor Bahru cerita dia. Kawan-kawan yang rajin-rajin pergi ke Giant tu, cuba jenguk-jenguk kipas Noudi tu dan cuba- cubalah beli. Lepas tu balik rumah, kumpulkan ahli keluarga, sama-sama pasang kipas tu..sesuai buat aktiviti keluarga..hehe..caucincau...

2 comments:

Imang said...

Hahahhah....mangsa ke-2 Nuodi...abis tu ko pasang tak kipas tu?

mr_hasny@yahoo.com said...

nak tanya sikit la..johor buat kat mana? nak belajo gak buat camni...